The essential journalist news source
Back
7.
December
2021.
ADVANTECH TEKENT BELANGRIJKE STRATEGISCHE OVEREENKOMST MET TOONAANGEVENDE...

2010-Logo-with-Slogan

 

ADVANTECH TEKENT BELANGRIJKE STRATEGISCHE OVEREENKOMST MET TOONAANGEVENDE NEDERLANDSE SYSTEEMINTEGRATOR

Eindhoven, 7 december 2021 - Advantech, een wereldspeler inIndustriële- en embedded systemen, kondigt een samenwerkingsovereenkomst aan met een toonaangevende Nederlandse specialist in de assemblage, bouw en configuratie van industriële computing- en netwerkoplossingen.

In het kader van een zogenaamde ‘focus channel' partnerovereenkomst zal HPS Industrial (hpsindustrial.nl) voortaan de technologie van Advantech verdelen, waarbij de focus sterk ligt op het veelgeprezen AI-gamma van het bedrijf. Voor Advantech is de overeenkomst een nieuw voorbeeld van haar benadering om in zee te gaan met gespecialiseerde partnerbedrijven. Zo worden klant- en sectorspecifieke oplossingen voor een zeer breed spectrum van applicaties mogelijk gemaakt.

Als wereldleider op het gebied van AI beschikt Advantech over een uitgebreide reeks edge AI-modules, AI-inferentiesystemen, edge intelligence-servers en IoT-gateways. Deze zijn allemaal gericht zijn op het versneld inzetten van Artificial Intelligence of Things (AIoT) voor het wereldwijde klantenbestand.

HPS Industrial levert systemen voor applicaties waarin er hoge eisen gesteld worden aan de betrouwbaarheid en beschikbaarheid op lange termijn. Daarbij worden meerdere technologieën gecombineerd, denk aan paneel- en box-pc's, industriële gateway-pc's, embedded computer boards, industriële aanraakschermen, HMI-panelen en industriële bekabelde en draadloze netwerkcomponenten. Ook AI-technologie komt daarbij aan bod.

Bart Meesterburrie, IIoT Channel Manager - Benelux bij Advantech, legt uit: "AIoT heeft het potentieel in zich om voor heel wat toepassingen enorme voordelen te creëren. Maar het is heel duidelijk dat het werken met één enkele technologieleverancier de klant zal beperken om die voordelen ook om te zetten in commercieel gewin."

"Wat zij nodig hebben is een ecosysteem van leveranciers. En dat is net wat wij creëren en ook verder zullen ontwikkelen. Wij stellen andere partijen in staat hun eigen specifieke kennis met de technologie samen te brengen om complete applicatie specifieke oplossingen uit te werken."

"De overeenkomst met HPS Industrial - een ware expert en leider op het gebied van systeemintegratie - zal het bedrijf toegang geven tot onze technologie. Zo kunnen wij hun projecten ondersteunen en hun klanten volledig laten genieten van de mogelijkheden van AIoT."

"We zijn verheugd dat we ons productportfolio kunnen uitbreiden met de innovatieve AI-producten van Advantech," zegt Erik Seijner van HPS Industrial. "We zijn al bijna 30 jaar een betrouwbare partner voor industriële automatisering. Nu de vraag naar industriële AI-systemen in de markt toeneemt, zijn we vereerd dat we onze toegevoegde waarde kunnen laten zien en deelnemen aan het AI-ecosysteem dat Advantech opbouwde."

"Wij geloven dat dit partnerschap met Advantech onze relaties en positie in de industriële AI-markt zal versterken. Samenwerking is de sleutel tot groei," concludeert Erik Seijner.

Voor meer informatie over het gamma AI dat Advantech aanbiedt, kunt u terecht ophttps://www.advantech.com/products/edge-ai-intelligence-solutions/sub_7f854079-4f60-47c7-9bc6-07cc21c0e740.

- Ends -  

About Advantech 
Advantech's corporate vision is to enable an intelligent planet. The company is a global leader in the fields of IoT intelligent systems and embedded platforms. To embrace the trends of IoT, big data, and artificial intelligence, Advantech promotes IoT hardware and software solutions with the Edge Intelligence WISE-PaaS core to assist business partners and clients in connecting their industrial chains. Advantech is also working with business partners to co-create business ecosystems that accelerate the goal of industrial intelligence. (www.advantech.eu) 

Advantech Media Contact Europe  
Karla Ferrer, Europe Corporate Marketing Manager 
Office: +33 (0) 1 41 19 79 22 
Email: karla.ferrer@advantech.fr 

Ref:
ADV277A