The essential journalist news source
Back
21.
October
2021.
Distrelecs avkastning överstiger 200 miljoner...

21.10.2021

PRESSMEDDELANDE

Distrelecs avkastning överstiger 200 miljoner för första gången
Omställning får företaget på en stark tillväxtkursInnovativ styrka, kundcentralitet och digitalisering stärks märkbart
Ny vd Holger Ruban: "Låt oss fortsätta driva framgångssagan."

En anmärkningsvärd siffra att vara stolt över: Endast 18 månader efter fövertagandet av AURELIUS är Distrelec Group på väg att få det mest framgångsrika räkenskapsåret i företagets historia. För innevarande år förväntar sig återförsäljaren av elektroniska och tekniska komponenter med huvudkontor i Manchester (UK) och Nänikon (CH) en försäljning på över 200 miljoner euro för första gången och växer i en tydlig tvåsiffrig takt. "För innevarande räkenskapsår förväntar vi oss EBITDA på mer än 10 procent för första gången, baserat på tillväxten och betydande effektivitetsförbättringar längs den initierade digitaliseringen", säger AURELIUS verksamhetspartner Stephan Rahmede.

Han ledde företaget i en dubbel roll som AURELIUS-chef och VD efter övertagandet i april 2020 och initierade ett omfattande program för digitalisering och prestationsförbättring under maximen "Back to the digital Future". Som ett resultat kunde Distrelec, trots en pandemi som förhindrade kontorsverksamhet vid huvudkontoret under långa perioder mitt i omställningen, repositionera sig med sina cirka 500 anställda och anpassa sig till marknaden, samt avsevärt öka sin inkomstförmåga.

Holger Ruban ny vd sedan 1 oktober

Stephan Rahmede kommer att ansluta till Distrelecs styrelse. Detta beror på att Holger Ruban efterträdde honom som VD för Distrelec Group den 1 oktober. ""Med Holger har vi lyckats få en absolut branschexpert som VD för denna uppgift, som kommer att bygga vidare på AURELIUS-stiftelsen och ta Distrelec Group till nästa utvecklingsnivå"", säger Stephan Rahmede."

Ruban, 51, har mer än 15 års erfarenhet på C-nivå som verkställande direktör och rådgivande styrelseledamot, och har varit aktiv i flerkanalig B2B-detaljhandel med elektronik-komponenter i mer än 20 år. Som vd för Conrad Electronic och tidigare verkställande direktör för Farnell har han branschkompetens som identifierar honom som en absolut branschexpert. Senast verkade Ruban som verkställande direktör för Rademacher Geräte-Elektronik GmbH. I branschen anses han som specialist för hållbar företagstillväxt och ökat företagsvärde. På Distrelec Group ska han därmed inleda nästa tillväxtfas.

En uppgift som Holger Ruban själv skisserar med orden: "Fortsätter att driva framgångssagan framåt och öppna ytterligare tillväxtområden - det är de två målen som är centrala för vad som kommer att avgöra vårt arbete i nästa utvecklingsskede. Det kommer att handla om att fortsätta driva teman innovation och kundcentration som ett team. "

- Slutet -

OM DISTRELEC:
Distrelec Group, med huvudkontor i Manchester (UK) och Nänikon (CH), är en ledande online B2B-distributör av elektroniska och tekniska komponenter med cirka 500 anställda. Förutom sina huvudsakliga försäljningsmarknader i Schweiz och Sverige har företaget en stark marknadsposition i totalt 17 europeiska länder. Produktportföljen kännetecknas särskilt av ett starkt fokus på MRO-komponenter och ett sortiment av produkter riktat mot B2B-kunder.

Contact Media: 
514 Media Ltd
Benoit Simoneau
benoit@514-media.com

Ref: DIS010A