The essential journalist news source
Back
23.
September
2021.
Az Advantech iBMC csökkenti a rendszerek állásidejét az IoT-rendszerek távoli...

2010-Logo-with-Slogan

 

Az Advantech iBMC csökkenti a rendszerek állásidejét az IoT-rendszerek távoli végpontjain

Rendszermenedzsment a WISE-DeviceOn szoftverrel

A tajpeji (Tajvan) illetőségű, ipari számítógépplatformokat gyártó, élvonalbeli Advantech cég 2021 szeptemberében jelenti be új, számítógép-menedzsment-eszközét, egy intelligens kártyát, amelyet intelligens kártyamenedzsment-vezérlő (iBMC - intelligent board management controller) funkciók ellátására dolgozott ki.

Az Advantech iBMC-eszközét azzal a céllal fejlesztették ki, hogy egyszerűbbé tegye a távoli rendszerek és az IoT-végpontok eszközeinek kezelését. Az iBMC beágyazott hardvertechnológiára épül, amely lehetővé teszi a rendszeradminisztrátoroknak az energiaellátási feladatok távolról kezdeményezett vezérlését (a tápfeszültség be- és kikapcsolását, az eszköz leállítását és újraindítását) még olyan rendellenes és a tervezett paramétertartományon kívüli működés esetén is, mint a szoftver hibás működése vagy az operációs rendszer összeomlása. Ezek a szolgáltatások out-of-band (normál működési tartományon kívüli) tápfeszültség-felügyelet néven ismeretesek, és egy másodlagos kommunikációs csatornát létesítenek az infrastruktúra-hálózatban az eszközök és berendezések hozzáféréséhez és vezérléséhez.

Távoli hozzáférés és vezérlés a normál működési tartományon kívüli üzemeltetéshez

Az olyan ipari alkalmazásoknál, mint a folyamatos gyártás vagy a hálózati végpontokon végzett mesterségesintelligencia-alapú számítások, a rendszerek működésének megszakadása vagy hibás működése hosszú, nem tervezett állásidőket eredményezhet, amelyek jelentős veszteségeket okozhatnak a termelékenység rovására. A rendszer funkcionalitásainak helyreállítása a legtöbb ilyen esetben az eszköz egyszerű újraindításával megoldható. Viszont, ha ezek az eszközök a terepen, a hálózat végpontjain vannak elhelyezve, jelentős késedelmet okozhat, amíg a kezelőszemélyzet a helyszínen manuálisan újraindítja az eszközt.

Azzal, hogy a normál üzemi tartományon kívül működő eszközöknél is lehetővé válik a tápellátás kezelése, az Advantech iBMC eszközei nemcsak a helyszíni hibaelhárítást teszik szükségetelenné az esetek többségében, de csökkentik a rendszerek állásidejét és az üzemeltetési költségeket is.

Átfogó eszközmenedzsment a WISE-DeviceOn szoftver segítségével

Egy IoT infrastruktúra tipikusan több száz eszközt foglal magában, amelyek számos, földrajzilag szétszórt helyeken vannak telepítve. Az Advantech WISE-DeviceOn szoftverplatformot annak érdekében dolgozták ki, hogy az ilyen többszörösen összekapcsolt IoT-hálózat elemeit távolról lehessen menedzselni. Az iBMC-technológiával egybeintegrálva a WISE-DeviceOn szoftvermegoldás a távoli eszközökhöz a normál működési tartományban és azon kívül is egyetlen, centralizált platformról tesz lehetővé átfogó hozzáférést, konfigurációt, felügyeletet, elemzést és vezérlést a teljes IoT-hálózat minden elemére. Ez az ipari alkalmazások széles körében rendkívüli mértékben egyszerűsíti a távoli szerverek, rendszerek és perifériák menedzselését. 

Az ipari számítógépek széles tartományával kompatibilis

A könnyű rendszerintegráció érdekében az iBMC kompatibilis az Advantech számos ipari PC-jével, beleértve az UNO-348/148 vezérlőszekrénybe építhető PC-ket és a TPC-B610 dobozolt ipari PC-t, valamint az AIMB-787 alaplapot, az ACP-4340 típusú, 4U-magasságú rackfiókba épített, AIMB-787 alaplapra épülő ipari számítógépet, és a MIC-770 V2 ventilátor nélküli, moduláris ipari PC-t, az alkalmazott BIOS-változattól függően. Ezenkívül az iBMC-technológiát az Advantech számos, megjelenés előtt álló ipari számítógépmodellje is támogatni fogja a Pentium®/Celeron® CPUK-tól a tizedik generációs Intel® Core™ i3/i5/i7/i9 processzorokig.

A rendszer legfontosabb képességei

  • Távoli tápfeszültség-menedzsment és vezérlés még a szoftver vagy az operációs rendszer hibás működése esetén is,
  • a normál működési tartományon kívüli távfelügyelet a BIOS-ban konfigurálható,
  • az Advantech ipari PC-k széles választékát támogatja a belépő szinttől a csúcskategóriás eszközökig,
  • az Advantech WISE-DeviceOn szoftverplatformjával együtt hatékony távoli rendszermenedzsment-eszközt kínál.

Az Advantech iBMC out-of-band (normál működési tartományon kívül is kommunikáló) eszközmenedzsment-megoldása már kapható. Ha erről, vagy az Advantech más termékeiről érdeklődik, lépjen kapcsolatba a helyi értékesítőszervezettel vagy keresse fel awww.advantech.comhonlapot.

 ###

 Az Advantech-ről 

Az 1983-ban alapított Advantech a megbízható és innovatív termékek, szolgáltatások és megoldások vezető gyártója. Az Advantech átfogó rendszerintegrációt, hardvert, szoftvert, felhasználócentrikus tervezési szolgáltatásokat, beágyazott rendszereket, automatizálási termékeket és globális logisztikai támogatást kínál ügyfeleinek. Szorosan együttműködünk partnereinkkel, hogy teljes megoldásokat kínálhassunk a legkülönfélébb iparágak alkalmazásainak széles tartományában. Küldetésünk, hogy automatizált és beágyazott számítástechnikai termékekkel és megoldásokkal járuljunk hozzá az intelligens bolygó létrehozásához, amely okosabb munkavégzést és életfeltételeket nyújt lakóinak. Az Advantech termékekkel megvalósítható alkalmazások és innovációk száma korlátlan.  

(Vállalati honlap:www.advantech.eu)

Primary Media Contact 

Advantech  

Karolina Pikuta 

karolina.pikuta@advantech.pl 

 Nr ref.: ADV244A