The essential journalist news source
Back
14.
October
2020.
Nieuwe Robotiq Bin Picking Kit zorgt voor betaalbare en veelzijdige...

C:\Users\olivier.gl\Downloads\Robotiq-Logo.png

 

 

 

 

Nieuwe Robotiq Bin Picking Kit zorgt voor betaalbare en veelzijdige bin picking

 

Québec City, Canada, 14 oktober 2020: Robotiq, de specialist in collaboratieve robot (cobot) toepassingen lanceert een veelzijdig en betaalbaar bin picking systeem. Het innoverende systeem zet de deur open voor nieuwe mogelijkheden en geeft producenten van middelgrote tot grote volumes de broodnodige flexibiliteit.

In lijn met de kernwaarde van het bedrijf, namelijk het democratiseren van automatisering, garandeert de Robotiq Bin Picking Kit een complete oplossing voor het lokaliseren, picken, hanteren en plaatsen van vlakke en cilindrische onderdelen. De snelle set-up zorgt hierbij voor een optimaal rendement van uw investering.

De kit is compatibel met Universal Robots en is bijzonder geschikt voor de productie van componenten, voertuigonderdelen, voor toepassingen in de algemene industrie en voor metaal- en kunststofproducten. Het applicatiegebied strekt zich uit van stempelen, buigen, graveren, markeren en schilderen tot ontbramen, slijpen, lijntoevoer en assemblage.

De Robotiq Bin Picking Kit is compatibel met bakken tot 800 x 600 x 450 mm en kan onderdelen met een minimale afmeting van 10 x 10 x 5 mm of vlakke onderdelen met een dikte van minstens 1,5 mm verwerken.

De kit bestaat uit hoogwaardige geteste componenten, waaronder de Pickit M-HD camera en bijhorende software; Robotiq's veelgeprezen CoPilot software en hun elektrische grijper -type EPick- met geïntegreerde vacuümgenerator en uitbreidingskit. Dat maakt een snelle objectdetectie en -picking mogelijk maakt voor zowel vlakke als cilindrische onderdelen.

Klanten hebben ook toegang tot een breed scala aan ondersteunde functies: eLearning modules en applicatiecoaches geven duidelijke verwachtingen op het gebied van haalbaarheid en celdoorvoer, terwijl deskundige grijp- en cobotbegeleiding beschikbaar is gedurende elke fase van hun project.

Nicolas Lauzier, productmanager bij Robotiq, vertelt: "Vroeger was het voor automatiseringsingenieurs moeilijk om te bepalen welke toepassingen het meest geschikt zijn voor gerobotiseerde bin-picking. Tegelijkertijd was het ook zeer uitdagend om de technische haalbaarheid van bin-pickingtoepassingen te bepalen zonder proof of concept".

"Daarnaast was er tot nog toe geen complete oplossing beschikbaar, wat betekent dat bedrijven voor hun toepassing met verschillende leveranciers moesten werken. Door de overgang naar Industry 4.0 en verder, zien we een groeiende behoefte aan meer flexibele automatisering naast de mogelijkheden van mechanische toevoersystemen. Die trend zal alleen maar toenemen. Gezien de huidige economische context denken we dat bedrijven minder nood zullen hebben aan repetitieve en ondankbare taken zoals machinebewaking en lijntoevoer, dus een veelzijdige gerobotiseerde binpicking zal steeds meer de voorkeur krijgen."

"Ons systeem is specifiek ontworpen om gerobotiseerde bin picking mogelijk te maken voor iedereen, ook voor kleinere bedrijven die geen complexe oplossing nodig hebben. Een directe vergelijking met de kosten en efficiëntie van menselijke arbeid is moeilijk te maken, maar omdat een bin-picking robot niet afgeleid wordt en dagen of zelfs weken ononderbroken kan werken, is het potentieel zeer duidelijk. Dat geldt voor een breed scala onderdelen, die zonder probleem kunnen opgenomen en nauwkeurig geplaatst worden. Dat werknemers op die manier meer bevredigende taken kunnen uitvoeren is voor zowel de werknemers als de werkgevers een enorme motivatie om deze kit te lanceren. Dat staat centraal in de missie van Robotiq".

Voor meer informatie kunt u onze website www.robotiq.com raadplegen

 - EINDE -

 

Over Robotiq

De missie van Robotiq is mensenhanden bevrijden van repetitieve taken. Het bedrijf is marktleider in cobottoepassingen voor productiebedrijven. Deze bedrijven kunnen handmatige taken automatiseren dankzij de eenvoudig te implementeren technologie, het Lean Robotics implementatieproces en het uitgebreide lokale partnernetwerk van Robotiq. Zo worden ze productiever terwijl ze het potentieel van geschoolde werknemers volledig kunnen benutten.

Uw mediacontact

Robotiq

Annie Giguère

Tel: +1 418 446-9204

a.giguere@robotiq.com

ROQ012A