The essential journalist news source
Back
10.
September
2020.
Robotiq werkt samen met topbedrijven aan hoogwaardige...

C:\Users\olivier.gl\Downloads\Robotiq-Logo.png

 

 

 

  

Robotiq werkt samen met topbedrijven aan hoogwaardige cobottoepassingen

Samenwerking helpt fabrikanten productie sneller te automatiseren en ROI te verhogen.


Photo caption: Bart Houben, VP sales/ marketing, Pickit (naar links) en Samuel Bouchard, CEO Robotiq.

Québec, Canada,10 septembre 2020 - Robotiq maakt de wereld van de cobot nog meer ...collaboratief door de krachten te bundelen met 3D-vision pionier Pickit en Festo, specialist in lineaire beweging.

"Samenwerking is niet enkel lonend voor robots", zegt Annie Giguère, VP productmanagement en marketing bij Robotiq. "Door samen te werken met andere marktleiders, zoals Pickit en Festo, kunnen we fabrikanten betere oplossingen bieden voor hun productievraagstukken.

De technologie van Pickit en Robotiq werd al eerder samen ingezet in bin-picking-toepassingen, waarbij gebruik gemaakt werd van de befaamde 3D-visie van Pickit en de quick-to-production-grijpers van Robotiq. Met de nieuwe strategische samenwerking zullen Robotiq en Pickit nog betere oplossingen voor de productiewereld kunnen ontwikkelen.

"Bij Pickit delen we de positieve impact en creatieve waarden van Robotiq", aldus Bart Houben, VP Sales en Marketing. "We hebben in het verleden samengewerkt en kijken met enthousiasme uit naar de lancering van onze gezamenlijke realisaties."

"Festo Canada en Robotiq werken nauw samen om van deze samenwerking een succesverhaal te maken," zei Achim Kottmann, productmanager bij Festo. "We kijken uit naar de lancering van gezamenlijke ontwikkelingen die de toegang tot cobottoepassingen voor productiebedrijven verder zal faciliteren."

Festo zet zijn assortiment industriële automatiseringsproducten van wereldklasse in. In combinatie met de Robotiq-filosofie van gebruiksgemak en snelle integratie , kunnen productiebedrijven genieten van een nieuw gamma all-in-one oplossingen om hun productie sneller op te starten.

"We zijn er trots op dat we samenwerken met Pickit en Festo, echte topbedrijven op het gebied van 3D-visie en industriële lineaire beweging. Onze gezamenlijke inzet om bedrijven snel, eenvoudig en efficiënt te automatiseren wordt nog versterkt door onze gecombineerde expertise," aldus Samuel Bouchard, CEO van Robotiq.

- EINDE -

Over Robotiq

De missie van Robotiq is mensenhanden bevrijden van repetitieve taken. Het bedrijf is marktleider in cobottoepassingen voor productiebedrijven. Deze bedrijven kunnen handmatige taken automatiseren dankzij de eenvoudig te implementeren technologie, het Lean Robotics implementatieproces en het uitgebreide lokale partnernetwerk van Robotiq. Zo worden ze productiever terwijl ze het potentieel van geschoolde werknemers volledig kunnen benutten.

Over Pickit

Door robots ogen te geven maakt Pickit een betrouwbare automatisering van bin picking-toepassingen mogelijk. Als pionier op het gebied van gebruiksvriendelijke plug-and-play 3D-visie voor robots, bevordert Pickit de toepassing van de technologie in de productiewereld. Op dit moment richt Pickit zich op het maximaliseren van de robuustheid van bin-picking robotcellen, door het leveren van toepassingsspecifieke visionsystemen, ontwerp van onderdelen en picking strategieën.

Over Festo

Festo is naast een wereldspeler ook een onafhankelijk familiebedrijf met hoofdkantoor in Esslingen am Neckar, Duitsland. Het bedrijf levert pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie aan 300.000 klanten in productie- en procesautomatisering in meer dan 35 sectoren. De producten en diensten zijn beschikbaar in 176 landen. Met ongeveer 21.200 medewerkers in meer dan 250 vestigingen in 61 landen wereldwijd realiseerde Festo in 2018 een omzet van ongeveer 3,2 miljard euro. Elk jaar wordt ongeveer 8% van deze omzet terug geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.

Uw mediacontact

Robotiq

Annie Giguère

Tel: +1 418 446-9204

a.giguere@robotiq.com

 

ROQ010A