The essential journalist news source
Back
12.
February
2018.
Binnenkort is het Valentijn: Maar spreek jij de taal van de liefde?
 


Binnenkort is het Valentijn:

Maar spreek jij de taal van de liefde?

12 februari


Valentijnsdag is misschien het feest van Sint-Valentijn, maar voor de meesten van ons is het het feest van de liefde. Maar voor je vertrekt voor nog wat last minute shopping om uw liefde en waardering te tonen aan je belangrijke anderen, kunt je dit jaar een ander soort cadeau overwegen.


Victoria Milan - een datingnetwerk voor getrouwde en gebonden personen op zoek naar een buitenechtelijke relatie - voerde een enquête uit onder de leden om te beste geschenken te onthullen voor Valentijn en het antwoord is: het is niet iets dat je kunt kopen.


De enquête betrof 6209 volwassenen afkomstig uit verschillende landen zoals de VS, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en 21 Europese landen.


Geïnspireerd door het concept van de vijf talen van de liefde door Gary Chapman, voerde Victoria Milan een test om te zien hoe wijd verspreid the talen eigenlijk zijn. En met slechts 3% van de stemmen, was geschenken geven en krijgen er geen van.


Voor Valentijnsdag - hoe kan uw partner of geliefde het beste tekenen van liefde of waardering tonen?


#1 Fysieke aanraking (45%)

Niets gaat dieper dan een geschikte aanraking. Een duidelijke 45% van Victoria Milan-leden verkiezen fysieke connectie op Valentijnsdag.


#2 Quality time (29%)

Onverdeelde aandacht geven slaat de top 2 van de beste manieren om liefde uit de drukken op deze romantische dag.


#3 Woorden van bevestiging (16%)

Zich geliefd en gewaardeerd laten voelen met woorden, krijgt met 16% de voorkeur - met de klassieke Valentijnskaart die stand houdt.


#4 Diensthandelingen (7%)

Acties spreken meer dan woorden, zo wordt gezegd - en voor 7% is dat de sterkste manier om de belangrijke andere het gevoel te geven dat hij geliefd en gewaardeerd wordt.


#5 Geschenken krijgen (3%)

Geschenken geven en krijgen zijn meestal belangrijk, als het de favoriete liefdestaal van uw partner is, maar geen populaire manier om liefde en waardering te tonen op Valentijnsdag.


De veilige keuze voor een “geschenk” op Valentijnsdag.

Als u wilt dat uw partner of geliefde zich echt geliefd voelt, kunt u overwegen om de persoonlijke liefdestaal van uw partner te leren of u kunt veilig spelen door alle vijf de talen te behandelen. Koken (dienst) voor jullie twee (quality time) en zorg ervoor dat u kust, complimentjes geeft (bevestiging) en handjes vasthoudt (fysieke aanraking) tijdens het diner en plaats een geschenk op het bord, gewoon om zeker te zijn moeten alle redenen gedekt zijn.


Valentijnsdag

Valentijnsdag wordt beschouwd als de meest romantische dag van het jaar en inspireert miljoenen koppels om elke 14 februari een extra inspanning te leveren. Traditioneel is de Valentijnskaart een van de vaste festiviteiten die zijn oorsprong vindt in het verhaal van de historische figuur, de heilige Valentijn. Volgens de legende genas hij de dochter van zijn cipier, Asterius, tijdens zijn gevangenschap en vóór zijn executie schreef hij haar een brief ondertekend met “Jouw Valentijn”. (Hij zat gevangen omdat hij bruiloften uitvoerde voor soldaten die niet mochten trouwen).


Deal breaker

Uit de enquête van Victoria Milan bleek ook dat terwijl 47% van de vrouwen en 45% van de mannen de dag vieren, 53% van de vrouwen en 55% van de mannen geen belangstelling vertoonden voor de festiviteiten. Als u en uw partner niet in dezelfde categorie vallen, raadt Victoria Milan u aan degene te volgen die de internationale verliefdendag viert.


Over

De taal van de liefde

De enquête is geïnspireerd op het boek van Gary Chapman’s, vijf talen van liefde, The five Love Languages: How to Express Heartfelt Commitment to Your Mate. Northfield Press.

Een boek dat consequent behoort tot de top 100 van Amazon.com en in de top 5 staat van de bestsellerslijst van de New York Times en soms #1 opeist.


De 5 Languages of Love uitgelegd in 5 minuten:

https://www.youtube.com/watch?v=IijKBFmAZesVictoria Milan is een van ‘s werelds toonaangevende discrete sociale netwerken voor mannen en vrouwen op zoek naar een discrete affaire. Het netwerk werd in 2010 gelanceerd door mediadeskundige Sigurd Vedal en is vandaag een van ‘s werelds snelst groeiende en toonaangevende sociale netwerken voor discrete buitenechtelijke relaties, met meer dan 5 miljoen leden wereldwijd, in meer dan 33 landen.


Voor meer informatie, contacteer:

Anne Walther, hoofd PR & Communicatie,

E: anne.walther@digisecmedia.dk

M: +45 4292 0434